Koffie&Ik – de huisstijl

Koffie&Ik, een naam die je vast al wel bekend in de oren klinkt. Toen ik drie jaar geleden voor mezelf begon, was Koffie&Ik het eerste bedrijf voor wie ik onder de naam Sterrenstof een huisstijl mocht ontwerpen.

koffieenik

Zo leuk en spannend was dat! Ik ontmoette Robbie, de eigenaar van Koffie&Ik, op een winteravond bij mij thuis. Robbie stond op het punt om het roer volledig om te gooien en zijn droom werkelijkheid te maken; een eigen koffietentje beginnen! De naam stond al vast: Koffie&Ik. Een naam die helemaal aansluit bij de persoonlijke uitstraling die Robbie met Koffie&Ik voor ogen had.  Ik liet eerder gemaakt werk zien, we kletsen wat over de toekomstplannen voor Koffie&Ik en al snel stroomden de ideeën door het huis. Levendig vertelde Robbie mij  hoe zijn koffietentje eruit zou komen te zien, met welk gevoel je bij Koffie&Ik naar binnen zou gaan, wat zijn specialiteiten zouden worden en vooral hoe hij onderdeel zou gaan worden van de opbloeiende Utrechtse wijk Lombok. Met een super heldere en vooruitziende blik kan ik nu, drie jaar later, zeggen! Koffie&Ik is uitgegroeid tot een populair toevluchtsoord waar mensen heerlijk kunnen neerstrijken met een voortreffelijk kopje koffie. Bij binnenkomst overvalt je een licht en comfortabel huiskamergevoel die nog eens extra wordt versterkt door de geur van versgebakken appeltaart. Een kopje koffie of thee bij Koffie&Ik is niet zomaar wat; de koffie wordt met professionele hand gezet van de beste koffiebonen, de thee met puur en gezuiverd water zodat de smaken extra rijk worden (mijn ultieme favoriet: groene Lung Ching thee uit China!). Ook de broodjes zijn om je vingers bij af te likken en allemaal gemaakt van producten uit de directe omgeving.

_MG_6666-internet

Met een berg aan ideeën en aangestoken door het enthousiasme van Robbie ben ik begonnen met ontwerpen. Het logo is een mix geworden van eenvoud en gezelligheid; waar de heldere lijnen en het gebruik van één grijstint staan voor eenvoud, belichamen de drie icoontjes de beleving van het lekker tafelen en kletsen onder het genot van een kopje koffie en een broodje. Het logo is de basis, vanuit hier ben ik verder gaan bouwen: visitekaartjes, kadobonnen, menukaarten, stempels, tassen…  allemaal in de stijl van Koffie&Ik.  Wat een mooi proces om een klein bedrijfje te zien opstarten, om deel te mogen nemen aan het ontwikkelen van een eigen identiteit en uitstraling en het bedrijfje dan ook nog zo succesvol te zien bloeien en groeien! Het geheim? Volgens mij dat Robbie met zijn koffietentje zo dicht bij zichzelf gebleven is, alsof je even bij hem op bezoek komt voor een kopje koffie. Een plek waar de deur altijd voor je open staat.

 

Met stempels worden alle bekertjes voorzien van het Koffie&Ik logo.Koffie&Ik heeft ook een miniwinkeltje met natuurlijk alles voor het zetten van lekker koffie en thee maar ook bijvoorbeeld deze leuke tas. _MG_6346-2Alle taarten worden zelf gebakken!

Kijk ook eens op de website van Koffie&Ik!

 

 

 

0
Bericht

Schrijf hier wat je van de post vindt!