FAQ

Heb je vragen of wil je gewoon wat meer weten? Kijk hier even tussen en wie weet staat jouw vraag er wel bij!

Waarom moet ik eigenlijk voor jou kiezen als fotograaf?

Ik kan deze keus niet voor je maken maar ik kan je wel wat op weg helpen om het makkelijker te maken. Een fotoshoot bij mij is niet alleen mooie foto’s maken maar ook lol maken! We gaan naar een supermooie locatie waar je je helemaal vrij kunt voelen. Tijdens een fotoshoot ben ik blij en vol positieve energie en dat werkt aanstekelijk! Ik zal je geruststellen als alles eigenlijk best spannend is zodat je helemaal jezelf bent op de foto’s. Ook erg fijn; al binnen een paar dagen kun je de eerst foto’s bekijken!

Heb je ook een fotostudio?

Nee, ik heb geen fotostudio. Een fotoshoot bij mij is altijd op locatie en meestal lekker in de buitenlucht. De grootste reden hiervoor; ik ben gek op buitenlucht en natuur! En ik heb gemerkt dat eigenlijk iedereen zich lekker en gemakkelijk voelt in de buitenlucht. Het is heerlijk om vrij te kunnen rennen en stoeien met de wind in je haren. Waarom zou ik moeilijk doen met studiolampen als er buiten perfect natuurlijk licht is vol prachtige schaduwen, schitteringen en nuances?

Op welke dagen kan ik een fotoshoot boeken?

Op: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Op tijden dat het voor jou uitkomt dus ook de ochtenden of gewoon door de week in de avond (als het nog licht is).

Wat is het mooiste moment op de dag voor een fotoshoot?

Elk moment op de dag heeft zijn eigen mooie licht. Natuurlijk heb ik stiekem wel een favoriet; het eind van de dag als de zon laag staat. Het licht is op dat moment van de dag zo zacht en warm, prachtig…

Op welke locaties kunnen we de fotoshoot doen?

Apeldoorn is omringt door de Veluwe. Dat maakt de omgeving van Apeldoorn tot één grote en prachtige fotolocatie. Om toch een keus te kunnen maken tussen al dat moois heb ik een aantal favoriete locaties uitgezocht die alles in zich hebben én goed bereikbaar zijn met de auto. Hier zit voor iedereen wat tussen; heide, bossen, parken, kastelen… Tijdens het bespreken van de shoot bekijken we samen welke locatie het best bij je past. Heb je zelf een leuk idee dan hoor ik het ook graag!

Ik heb een mooi en licht huis. Kunnen we de foto’s ook bij mij thuis binnen maken?

Dat kan! Ik ben erg benieuwd naar je huis en bespreek graag met je wat de mogelijkheden zijn en waar de mooie fotoplekjes zitten.

Je bent gevestigd in Apeldoorn maar ik woon in in een heel ander deel van Nederland. Ik wil graag een fotoshoot bij mij in de buurt hebben, is dat mogelijk?

Ja dat is zeker mogelijk. Binnen Apeldoorn bereken ik geen reiskosten maar daarbuiten reken ik 0,25 cent per kilometer. Ik ben daar niet bekend dus we kunnen samen kijken naar een leuke locatie bij jou in de buurt.

Het is helemaal niet zonnig op de dag van onze shoot. Wat nu?

Geen probleem. Het hoeft helemaal niet per se zonnig te zijn om een mooie fotosessie te maken. De natuur heeft het licht perfect geregeld en elk weertype heeft zijn eigen charme. De zon geeft altijd sprankeling en helderheid, wolken geven zacht en pastellerig licht, en een klein beetje regen zie je helemaal niet terug op de foto.  Neem voor de zekerheid een paar leuke regenlaarzen paraplu’s en mee zodat we zelfs bij een onverwachte stortbui toch nog hele leuke en knusse foto’s kunnen maken! Mochten de voorspellingen echt alleen maar donkere wolken, plensbuien en stormen voorspellen dan kunnen we de fotoshoot altijd verplaatsen naar een andere dag.

Ik heb mooie foto’s gezien op internet en ik wil die van ons precies hetzelfde. Kan dat?

Helaas, ik kan foto’s van internet niet precies kopiëren. je bent  namelijk uniek! Wel kan ik proberen om zo dicht mogelijk in de buurt te komen. Foto’s maak ik op gevoel en in het moment. De combinatie van het licht,  de omgeving en van jou geven mij de perfecte shake om een shoot te maken die helemaal uniek is en perfect bij jou aansluit. Precies dezelfde foto’s zul je dus niet krijgen. Wel unieke foto’s die minstens zo mooi of nog mooier zijn!

Hoe lang duurt het voordat ik de foto’s ontvang?

Bij een fotosessie ontvang je de foto’s altijd binnen twee weken en vaak zelfs eerder.  Bij een bruidsreportage ontvang je de digitale bestanden binnen 8 weken.

Kan ik de foto’s ook onbewerkt in RAW krijgen?

Nee, ik lever mijn foto’s alleen af als ze helemaal bewerkt zijn. De bewerking van de foto’s is een essentieel onderdeel van mijn fotografiestijl en identiteit.  Ik zet me 100% in om ervoor te zorgen dat je de kwaliteit en fotografiestijl krijgt waarvoor je hebt gekozen met een fotoshoot bij Sterrenstof.

Welke kleding moet ik aan tijdens de fotoshoot?

Er zijn geen strakke richtlijnen wat betreft de kleding voor een fotoshoot. Belangrijk is dat de kleding comfortabel is dat je jezelf kunt zijn. Het wordt een portret van jou, niet van je schoenen! Toch kunnen  paar kleine aanpassingen helpen om nóg beter uit te komen op de foto.  Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van zachte kleuren en neutrale kleding zonder drukke prints. Hierdoor gaat alle aandacht naar jou en worden de foto’s puur en tijdloos. Ben je met meerdere? Kies dan samen een mooi kleurenpalet uit met kleuren die elkaar aanvullen, bijvoorbeeld allemaal in zachte en warme herfstkleuren. Kijk voor inspiratie op: kleren combineren en  kleuren combineren

Ik ben helemaal niet fotogeniek, gaat dat wel goed komen?

Een eigenschap die mij als portret fotograaf goed van pas komt: ik zie altijd het mooie in mensen. Voor mij is iedereen mooi en uniek en ik vind het prachtig om dit aan je te laten zien met mijn foto’s. Ik weet hoe ik mensen op hun mooist kan fotograferen en daarvoor hoef je alleen maar jezelf te zijn. Geloof mij, iedereen is fotogeniek!

Het is winter en ijzig koud. Moet ik nu met mijn bolle winterjas op de foto?

Nee dat hoeft zeker niet. Dé winter kleding tip: gebruik laagjes! Lekker veel onder laagjes om warm te blijven en daarbovenop kun je combineren met wollen vestjes, leuke wanten, gehaakte mutsjes, lekkere beenwarmers… Zo blijf je lekker warm terwijl je er geweldig uitziet! kijk hier voor een mooi voorbeeld.

Is een fotoshoot in de winter wel leuk en mooi? Alle blaadjes zijn weg en het zo koud!

Jazeker! Een wintershoot is super knus en romantisch. Neem een leuk en warm dekentje mee om samen onder te kruipen, hoe leuk! Geen blaadjes aan de bomen? Dat maakt niets uit, de natuur zit ook in de winter nog vol mooie velden, spannende bospaadjes en donkere oude bossen die in de winter ineens niet meer zo donker zijn zonder al dat blad. Met als ultiem hoogtepunt natuurlijk sneeuw!

 

Hoe krijg ik de foto’s opgestuurd?

Je krijgt de foto’s aangeleverd via WeTransfer. Super snel en makkelijk. Met WeTransfer ontvang je een mailtje met daarin een download link om de foto’s op je computer te zetten. Let er wel op dat de foto’s in de map ongewenst terecht kunnen komen als je het email adres (noreply@wetransfer.com) van WeTransfer nog niet in je contacten hebt staan!

Moet ik nog extra bijbestellen als ik de foto’s in hoge resolutie wil?

Je hoeft geen extra kosten te maken om de hoge resolutie foto’s te ontvangen, die zitten namelijk al bij de prijs in! Je kunt de foto’s dus laten afdrukken zo vaak en zo groot je wilt.

Mag ik de foto’s op internet, bijvoorbeeld facebook gebruiken?

Je mag de foto’s gebruiken voor op al je multimedia. Hier tegenover staat wel dat ik met je wil afspreken dat je op facebook even mijn naam noemt/tagt in de omschrijving van de foto.

 

Ohnee, ik heb precies op de dag van de shoot een pukkel op mijn voorhoofd.. Kun je die achteraf voor me weg fotoshoppen?

Ah.. dat zul je altijd zien. In eerste instantie: dat kan! Ik ga mijn best doen om je zo mooi mogelijk op de foto te zetten. Ik stel hierin wel grenzen. Zijn er dingen waar je echt onzeker over bent dan hoor ik het graag van te voren zodat ik er tijdens de fotografie rekening mee kan houden.

Ik vind zwart-wit foto’s ook zo mooi! Kan ik een combinatie krijgen van kleur en zwart-wit foto’s?

Ik lever mijn foto’s in principe in kleur aan. Toch zijn er soms foto’s die zo mooi zijn in zwart-wit dat ik er voor kies om deze in zwart-wit te bewerken. Je mag het altijd aangeven als je een bepaalde bewerkingsstijl erg mooi vindt, dan houd ik daar rekening mee tijdens het bewerken van de foto’s.

Waar kan ik de algemene voorwaarden vinden?

Op bijna elke pagina staat rechts onderin een linkje die je naar een pdf met de algemene voorwaarden brengt. Bekijk ze ook hier.

 

Ik zou wel nog meer willen weten over een fotoshoot bij Sterrenstof! Zou je me iets kunnen opsturen waarin er wat dieper wordt ingegaan op de fotoshoot die ik graag zou willen doen?

Ja dat kan zeker! Ik heb een aantal super leuke informatie PDF’s die helemaal ingaan op jouw fotoshoot. Vol mooie afbeeldingen en tips! Bijvoorbeeld een PDF speciaal voor een newborn shoot, of alles wat je wilt weten over een social media shoot. Vraag ze vrijblijvend aan via mijn contact formulier!

portretfotografie